fbpx

In de maak: Rosie’s Plus Collectie

Ja ja, je hebt het misschien al ergens voorbij zien komen in de Nieuwsbrief van Oktober of op de FB pagina, maar na vele verzoekjes gaat het er dan toch echt van komen:
Rosie & Me’s Plus Collectie!
De maatvoering zal lopen van maat 44 t/m 54.
De standaard patronen lopen van maat 34 t/m 44, dus de maat 44 is een overlap. Toch wilde ik deze graag meenemen naar de grote matenreeks, voor het geval je precies tussen een maat 44 en 46 in valt. Dan is het toch wel weer handig dat je beide maten tot je beschikking hebt.

En toen kreeg ik de vraag: Waarom een apart patroon voor grote maten en waarom worden de oorspronkelijke patronen niet gewoon doorgegradeerd?

Kijk, daar heb ik goede reden voor!
Ik ben namelijk van mening dat je grotere maten écht apart moet ontwikkelen om extra aandacht te kunnen besteden aan de verhoudingen en pasvorm voor grote maten. En dan heb ik het dus niet alleen over de ‘sprong’ tussen bijvoorbeeld je TW en HW die t.o.v. elkaar afwijkend wordt.
Nee, zo heb je andere coupe nodig met bijvoorbeeld een extra coupenaad voor de ook grotere borsten.
En zo wil je niet dat de armsgaten helemaal uit verhouding en vorm raken…. dat zie je helaas maar al te vaak bij grote maten….gigantische armsgaten…zo jammer en zo niet nodig.
En designdetails als kraag- of bandbreedte wil je aanpassen zodat deze eventueel niet iel ogen in een groter geheel.
Al met al een nieuw patroon dus! Waarbij opnieuw wordt begonnen met een basismaat (maat 50) en deze wordt verkleind en vergroot naar een maat 44 tot 54. Dit is ook de reden dat de maat 44 van de ‘standaard’ collectie niet helemaal 1 op 1 hetzelfde zal zijn als de maat 44 van de ‘plus’ collectie.

Wat te verwachten?
De patronen komen uit de bestaande collectie en de eerste twee patronen die uitgebracht zullen worden zijn: AMBER & BROOKE
In de volgende Nieuwsbrief meer over de verwachtte levertijd….op dit moment zitten we nog vol in de ontwikkelingsfase!

Dan nóg een grote onthulling! 
Rosie’s fantastische Plus model voor al dit leuks is niemand minder dan……tromgeroffel…..LANA bekend van een heerlijk grappig, leerzaam en inspirerend blog: Leesvoer
En ja dat is inderdaad die mooie dame op de foto hierboven!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *