fbpx

Amber is ge-gusset!

Daar is hij dan!  De Amber in een nieuw jasje mouwtje. Nu minder volumineus onder de arm, meer aansluitend. Maar om met een aangeknipte mouw toch nog iets uit je bovenste keukenkastje te kunnen pakken mét gusset.
Een wat? Dat is een spie voor je oksel, wat er voor zorgt dat je toch nog je arm op kunt tillen. Met een aangeknipte of vleermuis mouw, heb je ófwel extra stof nodig om te kunnen bewegen óf als je dat wilt elimineren dus dit magische (very vintage) vierkantje, wat eigenlijk een dubbele driehoek is. Het vergt wat naai-ervaring om de hoekjes er netjes in te krijgen en ik denk dan ook dat in combinatie met de uitdagende halsverwerking het Amber patroon nu officieel omgedoopt gaat worden tot: “voor gevorderden”.
Wat niet wegneemt dat je het als “gemiddelde naaister” niet moet proberen uiteraard. Je wordt alleen gevorderd door uitdagende klusjes stap voor stap te proberen 🙂

Anyways, ik ging dus de mouw aanpassen en wilde deze als gratis pdf.download patroon op de site posten. Alleen toen ik bezig was, ging het zo: Goh, misschien toch ook de hals iets dieper maken, beetje spannender. En klein beetje ronder zetten, en het taillestuk dan iets verlagen en…en…en…. nou ja, ben dus een beetje los gegaan. Gevolg alles behalve de rok is net weer iets anders dan het was. En nu kan ik hem toch echt niet meer als gratis.pdf op mijn site zetten, want dat zijn zo’n beetje álle patroondelen. Ahum! Nu wil ik hem wel heel graag gratis aan de al Amber-bezitters geven, maar dan toch maar gewoon via de post. Ik heb al een lijstje van liever-met-de-post-verzoekjes en daar wordt de nieuwe versie deze week nog naar verstuurd. Mocht je ook je Amber compleet willen maken met deze nieuwe versie, mail mij dan je adres en ik zorg dat hij snel jouw kant op komt. De bijbehorende constructie uitleg vind je hier. Of via de Tips & Tricks pagina.

Oh en ik had natuurlijk graag een foto geplaatst van de hele jurk, maar dat kan niet. Echt niet!
Ik heb namelijk een chambray gebruikt die ik had liggen. Op zich een mooie drape, prima voor Amber. Maar het is een kreukerd en bobbelerd en gewoon geen mooie vergevende stof. Dus ongeschikt voor blog-post.
Wél geschikt om aan te trekken als ik een keer heel vrouwelijk de ramen ga zemen (ja dat kan met gusset) Wat toch leuker voor het straatbeeld is dan in een spijkerbroek. En er komt heus nog wel een foto van de hele Amber, maar dan in een ‘niet-chambray’…..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *