fbpx

Workshop Mouleren van de Gina dress

schaar

Hoe leuk is het om een lap stof te pakken, dit op een persoon tot een jurk te knippen en spelden, het over te nemen op je gewenste stof, in elkaar te naaien en het zit als gegoten!

Moulage is een ontwerptechniek waarbij je direct op een paspop of persoon het ontwerp maakt. Je werkt dus 3-dimensionaal en niet eerst vanuit een papieren patroon (2-dimensionaal). Tijdens het mouleren bepaal je de lijnen en plaatsingen precies waar je deze wilt hebben en zie je het ontwerp onder je handen ontstaan.

Meestal wordt er moulage les gegeven op een paspop. Dat is natuurlijk een fijne manier om de techniek te leren. Maar er zijn maar weinig mensen die daadwerkelijk de maten en verhoudingen hebben van een paspop!! En zul je je gemouleerde ontwerp dus nog steeds niet kunnen dragen. Het is nog véél leuker om op een écht lichaam te mouleren, met échte rondingen. Zodat als je het daarna in elkaar zit, het dus ook precies past.
Een letterlijk op maat gemaakte jurk dus!

Hoe gaat het in zijn werk?

Je leert eerst de basistechnieken van het mouleren en hoe je de stof en het model voorbereidt. Vervolgens werken we in tweetallen, waarbij je het ene moment het model bent en het andere moment als de ontwerper werkt.
Aan het eind van de dag ga je dus niet alleen naar huis met de kennis van het mouleren, maar heb je ook meteen een patroon van een op jouw lichaam gemaakte Gina jurk.
tevens ontvang je de uitgebreide naai-instructies met stap voor stap foto’s via de mail. Zodat je de jurk thuis, in de door jou gewenste stof in elkaar kunt zetten.

Doelgroep:

Voor het leren mouleren heb je geen naai-ervaring nodig. Maar als je de Gina jurk ook zelf in elkaar wilt zetten, is het fijn als je al wat ervaring hebt.

Prijs:

€ 115,-

Inbegrepen:

ster  Moulage-les
ster  Ongebleekt katoen en overige materialen
ster  Gebruik van naaimachines
ster  Pdf met uitgewerkte naai-instructies
ster  Inclusief snacks, drinken en lunch van ‘lekkers aan de lek

Meenemen:

Draag het liefst een legging of dikke panty met een strak lange mouwen shirt. Bij voorkeur in een donkere kleur. Zorg er tevens voor dat je het ondergoed draagt dat je ook graag onder je jurk draagt. Dit is met name belangrijk bij het dragen van een eventuele liftende bh of ander corrigerend ondergoed. Op die manier weten we zeker dat alle designlijnen en vormen in het patroon overeenkomen met het gewenste eindresultaat.

Datum en Duur:

zondag 4 juni van 10.00 – 17.00 uur

Locatie:

Rosie’s Naaicafé in het ZANDPAND
Oude Vismarkt 13
4101 CA Culemborg

Aanmelden:

Je kunt je hier aanmelden.

 

schaar